Aaldering ICT

VoIP: hoge kwaliteit en betrouwbaarheid

Erren Recondition zeer tevreden over VoIP

Historie
Erren Recondition B.V. is een begrip vanuit Arnhem. In 1890 begonnen als schoenenwinkel en in 1980 zijn zij zich gaan concentreren op het reconditioneren van gebruiksgoederen uit Azië. Reconditioneren is het weer bruikbaar maken van schoenen, kleding en accessoires. Erren Recondition B.V. voert deze werkzaamheden uit op producten uit Azië, die bij aankomst niet direct geschikt zijn voor de verkoop. “Met onze dienstverlenging behoeden wij voor vernietiging van A-kwaliteit spullen. Wij herstellen de producten en brengen deze terug naar de staat die onze klanten voor ogen hebben,” aldus directeur Peter Erren.

VoIP
Erren is onlangs aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk van Breedband Arnhem. Om deze internetverbinding goed te gaan gebruiken, heeft Erren Recondition B.V. bij Aaldering ICT naar de Voice over IP (VoIP) mogelijkheden gevraagd. In het verleden maakte Erren Recondition B.V. nog gebruik van een traditionele telefoonopstelling, die niet flexibel genoeg was. “Telefonie dient gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en flexibel te zijn. De huidige omgeving was dit niet. Als vervanging van deze centrale wilden wij dan ook geen centrale meer op locatie te hebben. Dit scheelt ons ruimte, stroomverbruik en onderhoud,” aldus systeembeheerder Cindy Mulder.

SpeakUp Compass
Aaldering ICT heeft Erren Recondition B.V. ondersteund bij de migratie naar SpeakUp Compass. Dit is een hosted telefonie oplossing van telecomprovider SpeakUp uit Enschede. Met SpeakUp Compass beschikt Erren Recondition B.V. over een telefonie omgeving die eenvoudig te beheren is via een webbrowser. Met deze omgeving is het onder andere eenvoudig om zelf doorschakelingen, keuzemenu’s, tijdschakelingen en gebruikers te beheren.

Power over Ethernet
Om professioneel met SpeakUp Compass te kunnen werken heeft Aaldering ICT een Cisco switch met Power over Ethernet geplaatst. Met deze switch worden de Cisco VoIP-toestellen gevoed en voorzien van netwerksignaal door enkel één UTP-netwerkkabel. Dit scheelt in de aanschaf van power adapter en aanleg / beschikbaar stellen van power outlets.

“Sinds 1 september zijn wij volledig over naar SpeakUp Compass. Dit naar onze volle tevredenheid. De VoIP-omgeving is eenvoudig helemaal naar onze wensen in te stellen en de kwaliteit van de gesprekken is zeer goed te noemen, “ vertelt Cindy tot slot.

Vorige case<<